Az 5 legjobb grillrecept

KategóriaSzűrő
 
 
 
 
 

Az 5 legjobb grillrecept

2019.10.07 [12:32]
Az 5 legjobb grillrecept

Az internet telis tele van különböző receptekkel. Leggyakrabban azonban csirkemellet grillezünk, esetleg kolbászt vagy hamburgerhúst sütünk. Elérkezett az idő a hétvégi grillpartik felélénkítésére. Most öt olyan receptet hoztunk, amelyek után garantáltan mind a tíz ujját megnyalja! A megégett részeket ne feledje eltávolítani.

Mézes csirke ropogós bőrkével

Hozzávalók: egész csirke, 4 evőkanál méz, 4 evőkanál olaj, 4 evőkanál francia mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 cm vastag darab gyömbér, 1 teáskanál őrölt kurkuma, kakukkfű, szerecsendió.

Elkészítés: Alaposan mossuk  meg a csirkét és vágjuk fel. A hozzávalók összekeverésével készítünk egy pácot, és a csirkét ebben pácoljuk. Helyezze az elkészített pácolt húsokat 12 órán keresztül hűtőszekrénybe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ízek megfelelően összeérjenek. Íze a leginkább rizskörettel vagy friss zöldségsalátával érvényesül.

Grillnyárs lazaccal és garnélával

Hozzávalók: : 500 g bőr nélküli lazac, 200 g hámozott garnélarák, 2 fokhagyma gerezd, 100 olaj, 1 evőkanál apróra vágott kapor, citromlé, bors, só.

Elkészítés: Mossuk le a garnélarát és hagyjuk lecsepegni. Vágja a lazacot nagyobb darabokra. Váltogassa az alapanyagot. a garnélarákot kövesse  egy darab lazac a fémtűkön. Az elkészített nyársat sózzuk és borsozzuk. A fokhagyma (hámozzuk és nyomjuk szét), az olaj, a kapor, a citromlé, a só és a bors összekeverésével készítsen mártást. Kenje meg a nyársat a és hagyja fél órán át a hűtőben. Ezután tegye őket a rácsra, és kb. 10 percig rácson, gyakran forgatva süsse. Grillezés közben rendszeresen kenje újra az elkészített mártással. Tálalja zöldségekkel és pirított bagettel.

Grillezett banán mascarponéval

Hozzávalók: : kisebb banán, 250 g mascarpone, 50 ml rum, 1 teáskanál őrölt fahéj, 5 dkg porcukor.

Elkészítés: Grillezzük a banánt kb. 10 percig. Rendszeresen forgassuk őket. Akkor készültek el, amikor teljesen sötét és puha színt öltenek. Grillezés közben készítsen elő egy tálban mascarponet, cukrot, rumot és fahéjat, majd keverje el. Nyissa fel a banánt, tegye át egy tányérra, és adjon hozzá egy halom mascarpone keveréket. Az ételt tökéletesen kiegészíti a friss eper, mandula, házi tejszínhab vagy csokoládé öntet.

 

Provenszáli steak

Hozzávalók: 4 minőségi steak fiatal bikaból, minőségi olívaolaj, só, bors és friss fűszernövények - bazsalikom, oregánó, rozmaring és levendula.

Elkészítés: Mossa meg a húst és vágja 2,5 cm-es szeletekre. Szárítsa meg papírtörlővel. Hagyja fél órán át szobahőmérsékleten. Ezután készítse el a grillen úgy, ahogy szeretné - véres, közepesen átsült vagy átsült. Aprítsa a fűszernövényeket egy kis tálba, és keverje össze olívaolajjal. Nem vágja fel a  levendulat, csak mártsa a pácba. A steaket grillezésň előtt egy ideig pihentetni kell, majd betenni a pácba, és finoman dörzsölje bele a gyógynövényeket. Végül elegendő a sót és a borsot adjon hozzá.

 

Hamis ratatouille grillen

Hozzávalók: : 1 cukkini, 1 padlizsán, 1 lilahagyma, 2 paradicsom, 2 piros paprika, 2 fokhagyma gerezd, olívaolaj, só, bors, friss rozmaring és kakukkfű.

Elkészítés: Egyszerűen készítse el ezt az ételt alumínium tálcákon vagy speciális grilltálcákon. Ha sikerül mindent egyszerre elkészítenie, időt takaríthat meg. Vágja darabokra a padlizsánt és a cukkinit, ízesítse sóval és hagyja pihenni. Szárítsa meg papírtörlővel. A hagymát és a paradicsomot nagyobb karikákra vágva borsozza. Tegyen mindent egy tálcára, és ízesítse sóval, adjon hozzá olívaolajat és adjon hozzá friss fűszernövényeket. Fokozatosan grillezve - a zöldségek készen állnak, amikor összeesnek és megpuhulnak. A legjobban a joghurtos öntettel passzol,  és a grillezett csirkehúshoz ajánljuk.

Erről ne feledkezzen meg a girllezésnél: hasznos tanácsok és tippek:

  • Hagyja a húst legalább 12 órán át a pácban állni. Az ízeket sokkal jobban átveszi, az ételek sokkal ízletesebbek lesznek.
  • Gondoskodjon a frissességről. A legideálisabb, ha legfeljebb egy nappal korábban vásárol húst és zöldséget. Ha nincs ideje, akkor vásárolja meg korábban, és tegye a fagyasztóba.
  • Ne féljen a fűszernövények használatától. Az étel csodálatos ízű és illatú lesz általuk. Ezen felül elősegítik a megfelelő emésztést. Mindig keresse a friss fűszernövényeket, könnyen megszerezheti őket a barbecue-szezon alatt. A világ legjobb konyhája (például olasz) szinte minden étkezéskor friss fűszernövényeket használ. Még az ételt is díszítheti apróra vágott fűszerekkel tálalás előtt.
  • Ne szolgáljon fel égett húst és zöldséget. Ez ugyanis rákkeltő anyagokat tartalmazhat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió